Powered By Blogger

الثلاثاء، 8 نوفمبر 2011

HOE WORD MOSLIM


HOE WORD MOSLIM


Alle lof zij Allah, de Heer van het Universum. Moge de vrede en zegeningen van Allah zij met Mohammed Zijn laatste boodschapper.

Het doel van deze hand-out is te corrigeren een vals idee te verspreiden onder hen die bereid zijn om de islam te nemen als hun geloof. Sommige mensen worden geconfronteerd met moeilijkheden op de basis van hun verkeerde geloof dat het aangaan van de islamitische vouw een aankondiging van de betrokken persoon in de aanwezigheid van hooggeplaatste geleerden of sjeiks of het melden van dit handelen om rechtbanken of andere instanties vereist. Het is ook gedacht dat de handeling van het aanvaarden van de Islam, moet als een voorwaarde van een certificaat afgegeven door de autoriteiten als bewijs in die zin te hebben.

Wij willen duidelijk maken dat de hele zaak is zeer eenvoudig en dat geen van de hierboven genoemde voorwaarden of verplichtingen zijn vereist. Voor Allah, de Almachtige, is boven alle begrip en weet goed de geheimen van alle harten. Toch, degenen die gaan om de islam te nemen als hun religie moslims zijn met de betrokken overheidsinstantie, aangezien deze procedure kan vergemakkelijken voor hen een groot aantal zaken, waaronder de mogelijkheid van het uitvoeren van Hadj en Umrah.

Als iemand een echt verlangen om een ​​moslim en heeft volle overtuiging en sterke overtuiging dat de islam de ware religie is bevolen door Allah (swt) voor alle mensen, dan moet men spreken dat 'Shahada' (Het getuigenis van het geloof) zonder verdere vertraging. De Heilige Koran is expliciet in dit verband, zoals Allah (SWT) heeft verklaard.

"Waarlijk, de religie op de ogen van Allah is de Islam." (3:19)

In een ander vers van de Heilige Koran, heeft Allah (swt) zegt:

"En wie een andere godsdienst zoekt dat de islam, nooit zal geaccepteerd van hem, en in het Hiernamaals zal hij in de gelederen van hen die verloren gaan." (3:85)

Daarnaast is de islam de enige religie prevaleert boven alle andere religies. Allah (SWT) heeft verklaard in de Heilige Koran;

"En aan u. We hebben het boek gezonden in waarheid, (Dit Koran) bevestiging van de Schrift, dat ervoor kwam, en een getuige over het ..." (05:48)

Mohammed, de Profeet van Allah (vrede en zegening van Allah zij met hem) zei:

"De islam is gebaseerd op vijf pijlers: getuigen dat er geen God waard om aanbeden te worden behalve Allah en dat Mohammed de boodschapper van Allah en Zijn dienaar, het uitvoeren van het gebed, het betalen van de Zakaat (verplichte liefdadigheid), het vasten van de maand van de Ramadan , en parfumeren Hadj ".


De Shahada kan worden verklaard als volgt:


''ASH-hadoe ANLAA ilaha illa ALLAH WA ASH hadoe anna muhammadan abduhu wa RASUULUH. "

De Engels vertaling is:

"Ik getuig dat er geen godheid waard om aanbeden te worden behalve Allah en ik getuig de Mohammed is Zijn dienaar en boodschapper.''

Het zou echter niet voldoende voor iedereen of alleen dit getuigenis mondeling uiten in prive of in het openbaar, maar, men moet erin geloven door het hart met een vaste overtuiging met de leer van de islam in zijn hele leven zal hij merken dat hij een pasgeboren persoon, (of nieuwe man).

Dit zal hem ertoe bewegen om meer en meer streven naar zijn karakter te verbeteren en dichter bij de perfectie te trekken. Het licht van het levende geloof zal zijn hart vullen totdat zijn wordt de belichaming van dat geloof.

Wat zou de volgende zijn na waarbij de getuigenis van het geloof (Shahada) en dan steeds een moslim? Hij moet weten dat de echte begrip grondslag liggen aan deze getuigenis, dat de Eenheid van Allah en accepteren profeet Mohammed (vzmh) betekent, als de laatste van de profeet, en voldoen aan de vereisten. Hij moet zich gedragen overeenkomstig de toepassing van dit ware geloof aan alles wat hij spreekt of doet. Wat betekenen de woorden van "Shahada" betekenen.

De belangrijke punt dat elke moslim moet heel goed weten is de waarheid dat er geen God (deuntje) om aanbeden te worden behalve Allah, (Glorie hem). Hij is de enige ware God, die alleen verdient het om aanbeden te worden, omdat Hij is de Gever van het leven en Onderhouder en de Voeder van de mensheid en de hele schepping met Zijn onbeperkte overvloed. De mens moet aanbidden Allah, Die Alone is aanbidding waardig.

Het tweede deel van de "Sahada" i. e. "We ashhadu anna muhammadan abduhu wa rasuluh" betekent dat de Profeet Mohammed (vzmh), is de dienaar en gekozen boodschapper van Allah. Niemand mag over twee meningen over deze kwestie. In feite is de moslim om de opdrachten van de Profeet (vzmh) te gehoorzamen, om hem te geloven in wat hij heeft gezegd, zijn leer te volgen, om te vermijden wat hij heeft verboden, en alleen Allah te aanbidden volgens de boodschap aan hem geopenbaard .

Wat is de betekenis van aanbidding? Het betekent gewoon rendering oprechte service, met eerbied voor Allah. In een diepere schaduw van betekenis, het betekent totale overgave en volledige gehoorzaamheid aan Allah's geboden, zowel in uitingen en daden van de mens expliciet of impliciet, en of privaat of publiek.

Aanbidden valt uiteen in twee categorieën:

Zichtbaar (manifest of naar buiten)

Onzichtbare (verborgen of naar binnen)

Zichtbare aanbidding bestaat uit handelingen zoals het uitspreken van de twee delen van de "Shahada" het uitvoeren van gebeden, het geven van zakaat (verplichte liefdadigheid), met inachtneming van vasten in de maand van de Ramadan, het uitvoeren van Hadj, het reciteren van de heilige Koran, smeken, aanbidden Allah door de prijzen Hem, het zuiveren ons lichaam voor het gebed, enz.

Dit type van aanbidding wordt in verband gebracht met de beweging van de onderdelen van het menselijk lichaam, [acties].

Onzichtbare aanbidding is om te geloven in Allah, in de Dag des Oordeels, in het Hiernamaals, in de engelen, in de Boeken van Allah, in de Goddelijke besluit van het lot (dat goed en kwaad worden bepaald door Allah alleen.

Dit type van aanbidding niet gepaard gaat met bewegingen van delen van het lichaam, maar het heeft zeker een invloed op je hart, die vervolgens van invloed op zijn manier van leven. (Overtuigingen).

Hierbij moet worden bedacht dat aanbidding niet gewijd is aan Allah alleen, zal worden afgewezen als een vorm van polytheïsme of shirk, die neerkomen op afvalligheid van het islamitische oogpunt.

De volgende stap voor een toegewijde (nieuw teruggekeerd naar de Islam) is om zichzelf te zuiveren door het nemen van een bad (totaal wassing). Hij moet dan op te lossen om te voldoen aan alle beginselen en regels van de islam in hun geheel. Hij verloochent alle vormen van polytheïsme en valse overtuigingen. Hij moet verwerpen het kwaad en rechtvaardig zijn. Dergelijke afwijzing van het kwaad en rechtvaardig is een van de vereisten van het motto van de islam dat is, Lailaha Illal Laah.




Allah heeft gezegd in de Heilige Koran:


"... Wie niet gelooft in valse goden en in Allah gelooft, heeft greep de meest betrouwbare houvast, dat niet breken kan ..." (2:256)

moeten we van mening dat wanneer we verklaren vanuit ons hart dat "er geen god is (deuntje) waard om aanbeden te worden behalve Allah." Het impliceert van onze kant van de liefde, toewijding, geloof en gehoorzaamheid aan de regels van de islamitische wetgeving die juridisch bindend zijn voor alle moslims. Het is vereiste van "er is geen god worty om aanbeden te worden behalve Allah," de liefde omwille van Allah en te verwerpen omwille van Allah. Dit is de stevigste anker van het geloof, die de betekenis van "AL-WALA en" AL-BARA "materialiseert. Het betekent dat een moslim moet liefde en trouw zijn aan zijn islamitische broeders. Hij moet, als een praktijk, zich volledig distantiëren van praktijken van de ongelovigen en weigeren te worden beïnvloed door hen, zowel in wereldse en religieuze zaken.

We sluiten af ​​met een nederig gebed tot Allah dat Hij de harten en zielen van hen die zijn echte zoekers naar de waarheid en moge Hij zegenen de gemeenschap van de gelovigen te reinigen. Ameen
































































ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق