Powered By Blogger

الثلاثاء، 8 نوفمبر 2011

De Status van de Vrouw in de Islam






De Status van de Vrouw in de Islam

1. Spirituele Aspect
De Koran geeft duidelijke aanwijzingen dat de vrouw volledig wordt gelijkgesteld met de mens in de ogen van God in termen van haar rechten en verantwoordelijkheden. De Koran zegt: "Ieder mens is een pand voor wat hij heeft verdiend" (Koran 74:38). Het ook zegt:. "... Dus hun Heer aanvaard van hen (hun smeekbeden en antwoordde hen):" Nooit zal ik laten verloren gaan van het werk van een van jullie, of hij nu man of vrouw U bent (leden) van elkaar ... "(Koran 3:195).

"Wie het goede doet --- man of vrouw --- terwijl hij (of zij) is een ware gelovige (van de Islamitische Monotheïsme) voorwaar, tot Hem zullen wij een goed leven te geven (in deze wereld met respect, tevredenheid en wettige voorziening ), en Wij zullen zeker betalen ze een beloning in verhouding tot het beste van wat zij plachten te doen (dwz het Paradijs in het Hiernamaals) "(Koran 16:97).

Vrouw volgens de Koran niet de schuld voor de eerste vergissing van Adam. Beiden werden gezamenlijk mis in hun ongehoorzaamheid aan God, zowel berouw, en beiden waren vergeven. (Koran 2:36, 7:20-24). In een vers in feite (20:121), werd Adam specifiek schuld.

In termen van religieuze verplichtingen, zoals de dagelijkse gebeden, vasten, Zakaat, en de bedevaart, de vrouw is niet anders dan de mens. In sommige gevallen inderdaad, de vrouw heeft bepaalde voordelen ten opzichte van de mens. Bijvoorbeeld, is de vrouw vrijgesteld van de dagelijkse gebeden en het vasten van de tijdens haar menstruatie en veertig dagen na de bevalling. Ze is ook vrijgesteld van het vasten tijdens haar zwangerschap en als ze haar baby borstvoeding als er enige bedreiging voor haar gezondheid of haar baby's. Indien de gemiste vasten is verplicht (tijdens de maand Ramadan), kan ze goed te maken voor de gemiste dag, wanneer ze kan. Ze hoeft niet goed te maken voor de gebeden gemist een van de bovenstaande redenen. Hoewel vrouwen kunnen en gingen naar de moskee tijdens de dagen van de profeet en daarna deelname aan de congregatie vrijdag gebeden is optioneel voor hen, terwijl het verplicht is voor mannen.

Dit is duidelijk een tedere aanraking van de Islamitische leer, want zij houden rekening met het feit dat een vrouw kan haar baby borstvoeding of de zorg voor hem, en dus mogelijk niet in staat om uit te gaan naar de moskee op het moment van de gebeden. Ze hebben ook rekening houden met de fysiologische en psychologische veranderingen die gepaard gaan met haar natuurlijke vrouwelijke functions.This is duidelijk een tedere aanraking van de Islamitische leer, want zij houden rekening met het feit dat een vrouw kan haar baby borstvoeding of de zorg voor hem, en kunnen dus niet in staat zijn om uit te gaan naar de moskee op het moment van de gebeden.



2. Het sociale aspect


a) Als een kind en een adolescent


Ondanks de maatschappelijke acceptatie van de vrouwelijke infanticide onder sommige Arabische stammen, de Koran verbood deze gewoonte, en vond het een misdrijf als elke andere moord.

"En als de vrouwelijke (kind) levend begraven (zoals de heidense Arabieren deden) in twijfel wordt getrokken: Voor welke zonde, werd ze vermoord?" (Koran 81:8-9).

Kritiek op de houding van zulke ouders die niet in hun vrouwelijke kinderen, de Koran zegt: "Toen het nieuws wordt gebracht aan een van hen, van (de geboorte van) een vrouw (kind), verduistert zijn gezicht en hij is vol toorn ! Met schaamte heeft hij verbergt zich van zijn volk vanwege het slechte nieuwe hij heeft gehad! Behoudt hij haar op (gratie) en verachting, of haar in het stof begraven? Ah! Wat een slechte (keuze) besluiten ze op? "(Koran 16:58-59).

In plaats van het redden van de meisje het leven, zodat ze later kunnen lijden onrecht en ongelijkheid, de islam vraagt ​​vriendelijk en rechtvaardige behandeling voor haar. Onder de uitspraken van de Profeet Mohammed (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) in dit verband zijn de volgende: "Wie heeft een dochter en dat hij niet haar levend begraven, niet beledigt haar, en doet zijn zoon niet bevoordelen ten opzichte van haar, God zal gaan hem in het paradijs "(Ibn Hanbal, No.1957).

"Het recht van vrouwen om kennis te zoeken is niet anders dan dat van mannen. Profeet Mohammed (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) zei: Op zoek naar kennis is verplicht voor elke moslim "(Al-Bayhaqi).





b) Als een vrouw


De Koran geeft duidelijk aan dat het huwelijk is uitwisseling tussen de twee helften van de maatschappij, en dat de doelstellingen ervan, naast het bestendigen van het menselijk leven, zijn emotioneel welzijn en spirituele harmonie. De bases zijn liefde en barmhartigheid.

Een van de meest indrukwekkende verzen in de Koran over het huwelijk is het volgende: "En tot Zijn tekenen behoort, dat Hij voor u schiep vrouw uit uzelf, opdat gij rust vinden in hen, en Hij heeft tussen jullie genegenheid en genade. Voorwaar, in dat inderdaad tekenen voor een volk dat nadenkt "(Koran 30:21).

Volgens de islamitische wet, kunnen vrouwen niet gedwongen worden om iemand te trouwen zonder hun toestemming.

"Ibn Abbas berichtte dat een meisje kwam naar de Boodschapper van God, Mohammed (vrede en zegeningen van Allah zij met hem), en ze vertelde dat hij vader had haar gedwongen om te trouwen zonder haar toestemming. De Boodschapper van God gaf haar de keuze ... (tussen het accepteren van het huwelijk of ongeldig is) "(Ibn Hanbal nummer 2469). In een andere versie ", zei het meisje: Eigenlijk heb ik dit huwelijk accepteren, maar ik wilde vrouwen laten weten dat de ouders geen recht (om een ​​man kracht op hen) hebben" (Ibn Maja, No.1873).

Naast alle andere voorzieningen voor haar bescherming op het moment van het huwelijk, was het specifiek besloten dat de vrouw het volledige recht om haar te Mahr, een huwelijk geschenk, dat is aan haar voorgesteld door haar man en is opgenomen in de huwelijkse contract heeft, en dat een dergelijke eigendom niet overdragen aan haar vader of echtgenoot. Het concept van Mahr in de islam is noch een feitelijke of symbolische prijs voor de vrouw, zoals het geval was in bepaalde culturen, maar het is een geschenk symboliseert liefde en genegenheid.

De regels van het huwelijksleven in de Islam zijn duidelijk en in harmonie met de rechtopstaande menselijke natuur. Rekening houdend met de fysiologische en psychologische make-up van de man en vrouw, beide hebben gelijke rechten en aanspraken op elkaar, met uitzondering van een verantwoordelijkheid, die van leiderschap. Dit is een zaak die is natuurlijk in een collectieve leven en die in overeenstemming is met de aard van de mens.

De Koran zegt: "En zij (vrouwen) hebben rechten vergelijkbaar zijn met die (van mannen) over hen, en mannen zijn een graad boven hen" (Koran 2:228).

Die mate is Quiwama (onderhoud en bescherming). Dit verwijst naar dat natuurlijke verschil tussen de geslachten, die het zwakke geslacht recht op bescherming. Dit impliceert geen enkele superioriteit of voordeel voor de wet. Toch heeft de mens de rol van leiderschap in relatie tot zijn familie niet zeggen dat de man dictatuur over zijn vrouw. De islam benadrukt het belang van het nemen van raad en in onderling overleg beslissingen in het gezin. De Koran fives ons een voorbeeld: ". . . Als ze (man vrouw) wens om het kind te spenen door wederzijdse, toestemming en (na) overleg, is er geen schuld op hen. . . "(Koran 2:233).

Boven haar fundamentele rechten als een vrouw komt het recht dat wordt benadrukt door de Koran en wordt sterk aanbevolen door de Profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem), vriendelijke behandeling en gezelschap.

De Koran zegt: ". . . Maar consort met hen in goedheid, want als je haat ze kan het gebeuren dat u een zaak, waarin God heeft veel goeds "(Koran 4:19) haten.

Profeet Mohammed (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) zei: "De beste van jullie is het beste om zijn familie en ik ben de beste onder jullie naar mijn familie."

"De meest perfecte gelovigen zijn de besten in gedrag en het beste van jullie zijn degenen die het best zijn voor hun vrouwen" (Ibn Hanbal, No.7396).

Ziet, veel vrouwen kwamen naar Mohammed de vrouwen klagen tegen hun mannen (omdat ze hen te slaan) - - die (mannen) zijn niet de beste van je.

Als de vrouw het recht om te beslissen over haar huwelijk wordt erkend, dus ook haar recht op een einde te zoeken voor een mislukte huwelijk wordt erkend. Om te zorgen voor de stabiliteit van de familie, echter, en om deze te beschermen tegen overhaaste beslissingen onder tijdelijke emotionele stress, bepaalde stappen en wachttijd moet in acht worden genomen door mannen en vrouwen die scheiden. Gezien de relatief meer emotionele aard van de vrouw, moet een goede reden voor het vragen voor een echtscheiding worden voorgelegd aan de rechter.

Meer in het bijzonder, sommige aspecten van de Islamitische Wet betreffende huwelijk en echtscheiding zijn interessant en het waard zijn om een ​​aparte behandeling

Wanneer de voortzetting van de huwelijksrelatie onmogelijk is om welke reden dan ook, zijn mannen nog steeds onderwezen om genadig einde te zoeken voor.

De Koran zegt over zulke gevallen: "Als je vrouwen scheidt, en ze hun voorgeschreven termijn te bereiken, dan houden ze in vriendelijkheid en bewaar ze niet voor letsel, zodat u overtreedt (de grenzen)" (Koran 2:231) . (Zie ook Koran 2:229 en 33:49).



c) Als een moeder


De islam als vriendelijkheid jegens de ouders naast de aanbidding van God.

"En Wij hebben de mens opgedragen (te eten), aan zijn ouders: zijn moeder droeg hem in zwakte op zwakte ..." (Koran 31:14). (Zie ook Koran 46:15, 29:8).

Bovendien, de Koran heeft een speciale aanbeveling voor de goede behandeling van de moeder: "Uw Heer heeft bepaald dat jullie aanbidden Hem niets, en dat je lief voor je ouders. . . "(Koran 17:23).

Een man kwam naar de Profeet Mohammed (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) vroeg: "O boodschapper van God, die onder de mensen is de meest verdienstelijke van mijn goede gezelschap? De Profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) zei, je moeder. De man zei vervolgens wie er nog meer: ​​De Profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) zei: Je moeder. De man zei toen wie anders? De Profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem), Uw moeder. De man vroeg dan wie anders? Pas daarna heeft de Profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) zeggen, Uw vader "(Al-Bukhari en Muslim).

Een bekend gezegde van de profeet is "Het Paradijs is aan de voeten van de moeders" (In al'Nisa'I, Ibn-Majah, Ahmad).

"Het is genereus (karakter), die goed is voor vrouwen, en het is de goddelozen, die beledigen hen".



3. Het economische aspect


De islam verordende een recht van welke vrouw werd beroofd, zowel voor de islam en na het (zelfs nog in deze eeuw), het recht van de onafhankelijke eigendom. Volgens de islamitische wet, de vrouw recht op haar geld, is onroerend goed, of andere eigenschappen volledig erkend. Dit recht ondergaat geen verandering of ze is single of getrouwd. Ze behoudt haar volledige rechten te kopen, verkopen, hypotheek of een of al haar eigenschappen lease. Het wordt nergens gesuggereerd in de wet dat een vrouw is een kleine simpelweg omdat ze is een vrouwtje. Het is ook opmerkelijk dat een dergelijk recht is van toepassing op haar eigenschappen voor het huwelijk en aan alles wat daar is ze te verwerven na.

Ten aanzien van het recht van de vrouw om werk te zoeken moet om te beginnen worden opgemerkt dat de islam haar rol met betrekking in de samenleving als een moeder en een vrouw als de meest heilige en essentiële een. Noch meiden noch babysitters kan de moeder de plaats van eventueel te nemen als de opvoeder van een rechtopstaande, complex-vrij, en zorgvuldig opgevoed kinderen. Zo'n nobele en belangrijke rol, die grotendeels vorm aan de toekomst van de landen, kan niet worden beschouwd als "luiheid".

Echter, er is geen besluit in de Islam waarin de vrouw verbiedt om werk te zoeken wanneer er een noodzaak voor, vooral in de posities die de natuur haar past en waarin de maatschappij nodig heeft haar het meest. Voorbeelden van deze beroepen zijn verpleging, onderwijs (vooral voor kinderen), en de geneeskunde. Bovendien is er geen beperking op profiteren van uitzonderlijke vrouw het talent op elk gebied. Daarnaast is de islam hersteld vrouw het erfrecht, nadat ze zelf was een voorwerp van de successierechten in sommige culturen. Haar aandeel is volledig van haar en niemand kan elke claim op het, met inbegrip van haar vader en haar man.

"Aan mannen (van de familie) behoort een deel van dat wat ouders en bloedverwanten nalaten, en tot vrouwen een aandeel van hetgeen ouders en bloedverwanten nalaten, of het nu een beetje of veel - een bepaald share" (Koran 4 : 7).

Haar aandeel in de meeste gevallen is de helft van de man te delen, zonder implicatie dat ze is half een man waard! Het zou schromelijk inconsistent lijkt na het overweldigende bewijs van een billijke behandeling van de vrouw in de Islam, dat werd besproken in de voorgaande pagina's, een dergelijke gevolgtrekking te maken. Deze variatie in het erfrecht is alleen in overeenstemming met de variaties in de financiële verantwoordelijkheden van man en vrouw volgens de islamitische wet. Man in de islam is volledig verantwoordelijk voor het onderhoud van zijn vrouw, zijn kinderen, en in sommige gevallen van zijn behoeftige familieleden, vooral de vrouwtjes. Deze verantwoordelijkheid is niet kwijtgescholden of verminderd, omdat van de rijkdom van zijn vrouw of vanwege haar toegang tot de persoonlijke inkomsten verkregen uit arbeid, huur, winst, of enige andere juridische middelen.

Vrouw aan de andere kant, is veel veiliger financieel en is veel minder belast met eventuele aanspraken op haar bezittingen. Haar bezittingen voor het huwelijk niet over te dragen aan haar man en ze zelfs houdt haar meisjesnaam. Ze heeft geen verplichting om op haar familie door te brengen uit dergelijke eigenschappen of uit haar inkomen na het huwelijk. Ze heeft het recht om de "Mahr", die neemt ze van haar echtgenoot op het moment van het huwelijk.

Een onderzoek van het erfrecht in het algemene kader van de islamitische wet laat niet alleen gerechtigheid, maar ook een overvloed van medelijden voor de vrouw



4. Het politieke aspect


Elk eerlijk onderzoek van de leringen van de islam of in de geschiedenis van de islamitische beschaving zal zeker vinden een duidelijk bewijs van gelijkheid van de vrouw met de man in wat wij noemen vandaag "politieke rechten".

Zowel in de Koran en in de islamitische geschiedenis vinden we voorbeelden van vrouwen die hebben deelgenomen aan serieuze discussies en stelde zelfs met de Profeet (vrede en zegeningen van Allah zij met hem) zelf, (zie de Koran 58:1-4 en 60 :10-12).

Tijdens het kalifaat van Omar ibn al-Khattab, een vrouw die ruzie met hem in de moskee, bewees haar punt, en deed hem te verklaren in het bijzijn van de mensen: "Een vrouw juist is en Omar is verkeerd".

Hoewel niet genoemd in de Koran, is een Hadieth van de Profeet geïnterpreteerd te maken vrouw niet in aanmerking voor de positie van staatshoofd. De hadith waarnaar verwezen wordt is vrij vertaald: "Een volk zal niet voorspoedig als ze laat een vrouw als hun leider. ' Deze beperking heeft echter niets te maken met de waardigheid van de vrouw of haar rechten. Het is eerder gerelateerd aan de natuurlijke verschillen in de biologische en psychologische make-up van mannen en vrouwen.

Volgens de Islam, het hoofd van de staat is niet slechts een boegbeeld. Hij leidt de mensen in gebed, vooral op vrijdag en feesten, hij is continu bezig met het proces van de besluitvorming met betrekking tot de veiligheid en het welzijn van zijn volk. Deze veeleisende functie, of een soortgelijke een, zoals de commandant van het leger, is over het algemeen in strijd met de fysiologische en psychologische make-up van de vrouw in het algemeen. Het is een medisch feit dat tijdens hun maandelijkse periode en tijdens hun zwangerschap, vrouwen verschillende fysiologische en psychologische veranderingen ondergaan. Dergelijke veranderingen kunnen optreden tijdens een noodsituatie, hetgeen van invloed haar beslissing, zonder de zware belasting die wordt geproduceerd. Bovendien zijn sommige beslissingen vereisen een maximum van rationaliteit en een minimum van emotionaliteit - een eis die niet samenvalt met de instinctieve natuur van vrouwen.

Zelfs in de moderne tijd, en in de meest ontwikkelde landen, is het zeldzaam dat een vrouw in de positie van een staatshoofd als meer dan een boegbeeld, een vrouw commandant van het leger, of zelfs een evenredig aantal vrouwen vertegenwoordigers in parlementen, of soortgelijke organen. Men kan onmogelijk toeschrijven aan achterstand van verschillende landen of naar een grondwettelijke beperking van recht van de vrouw te worden in een dergelijke positie als een staatshoofd of als lid van het parlement. Het is logischer om de huidige situatie uit te leggen in termen van de natuurlijke en onbetwistbare verschillen tussen man en vrouw, een verschil dat niet betekent geen 'suprematie' van de ene boven de andere. Het verschil houdt in plaats van de "aanvullende" rollen van beide geslachten in het leven








http://www.quran-islam.org/home_% 28P1% 29.html

http://www.quranexplorer.com/Quran/Default.aspx

http://www.quranenglish.com/tafheem_quran/112.htm




























































ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق