Powered By Blogger

الثلاثاء، 8 نوفمبر 2011

Jezus in de Koran

Jezus in de Koran

Jezus in de Koran


De Islamitische visie op Jezus ligt tussen twee uitersten. De Joden, die Jezus verworpen als een profeet van God, noemde hem een ​​bedrieger. De christenen, aan de andere kant, beschouwden hem als de zoon van God te zijn en hem te aanbidden als zodanig. De islam beschouwt Jezus als een van de grote profeten van God en respecteert hem zoveel Ibrahim (Abraham), Mozes en Mohammed. (Vrede zij met hen) Dit is overeenstemming met de islamitische kijk op de eenheid van God, de eenheid van goddelijke leiding, en de complementaire rol van de volgende missie van Gods boodschappers.

De essentie van de islam - vrijwillige onderwerping aan de wil van God - was geopenbaard aan Adam, die werd doorgegeven aan zijn kinderen. Alle volgende openbaringen aan Noach, Ibrahim, Mozes, Jezus, en tenslotte Mohammed (vrede zij met hen) waren overeenstemming met dat bericht, met enkele uitwerking op de openbaring tussen mens en God, mens en de mens, de mens en instructies te definiëren. Zo is elke tegenstellingen tussen geopenbaarde godsdiensten bekeken door de islam als een man-made element geïntroduceerd in deze religies. De positie van Jezus in de drie grote religies - jodendom, christendom en de islam - mag niet worden een uitzondering.

Hoewel de koran niet een gedetailleerde levensverhaal van Jezus, wordt gewezen op de belangrijke aspecten van zijn geboorte, zijn missie, zijn hemelvaart naar de hemel, en gaat oordelen over het christelijk geloof over hem. De Koran rekening van Jezus begint met de conceptie van zijn moeder, Maria, wiens moeder, de vrouw van Imraan, beloofd om haar kind te wijden aan de dienst van God in de tempel. Toen Maria werd een vrouw, de Heilige Geest (de aartsengel Gabriël) bleek haar als een man brengen van haar nieuws van een zoon. We lezen de volgende dialoog in de Koran tussen Maria en de engel:

"Toen zei de engel," Maria, God geeft je een goede tijding van een Woord van Hem, wiens naam is de Messias, Jezus, zoon van Maria, hoog geëerd is hij in deze wereld en de volgende, in de buurt gestationeerd aan God. Hij zal spreken de mensen in de wieg, en van de leeftijd en hij zal rechtvaardig zijn, "heer" zei Mary "Hoe moet ik een zoon hebben, daar geen enkele sterveling heeft mij aangeraakt?" Zelfs zo, zei hij: 'God schept wat Hij wil ".

Als hij een ding, maar hij zegt te besluiten: "Wees", en het wordt. (Al-Imran 3:45-47)

In een hoofdstuk (Surah) met als titel "Maryam" (Maria), de koran vertelt ons hoe Maria beviel van haar zoon, en hoe de Jezus beschuldigde haar toen ze bracht het kind naar huis:

"Toen bracht ze het kind naar haar folk, dragen hem, en ze zeiden:" Maria, wil je natuurlijk een monsterlijk ding gepleegd. Zuster van Aäron, uw vader was geen verdorven man, noch uw moeder een onkuise vrouw. Mary wees naar het kind, maar ze zei: 'Hoe zullen we spreken iemand die nog in de wieg, een klein kind. En hij zei: 'Zie, Ik ben Gods dienaar, God heeft mij het Boek en maakten me een profeet Gezegend Hij heeft mij, waar / mag worden, en hi heeft opgelegd mij aan het gebed, en om de aalmoezen te geven zolang Ik leef, en ook mijn moeder koester, Hij heeft niet maakte mij arrogant en slecht. Vrede zij met mij, de dag dat ik geboren werd, en de dag dat ik sterf, en de dag dat ik ben opgewekt een leven. "Maryam 19:29-33)

in hetzelfde hoofdstuk, na het bovenstaande citaat, God verzekert Mohammed (vzmh) en via hem de hele wereld, dat wat wordt verteld is boven de waarheid over Jezus (vzmh), hoewel christenen misschien niet accepteren. Jezus is niet de Zoon van God: Hij was duidelijk genoeg, de zoon van Maria. De verzen verder: "Dat is Jezus, de zoon van Maria, in het Woord der waarheid, waarover ze twijfelen Het is niet voor God om een ​​zoon te nemen tot Hem Glorie zij Hem, Hij moer zegt het, 'Be,.. en het wordt. (Maryam 19:34-35)

Na deze sterke verklaring over de aard van Jezus, tot God gericht Mohammed (vzmh) bellen met de christenen aan de ene God aanbidden: "Waarlijk, God is mijn God en uw God, zo zeker hem dienen Dit is het rechte pad. '. (Maryam 19:36)

De afwijzing van de idee van God een zoon is later aangepast in hetzelfde hoofdstuk met nog sterkere woorden:.. "En zij zeggen, de Barmhartige heeft Zichzelf een zoon U heeft inderdaad geavanceerde iets afschuwelijk Alsof de hemel staan ​​op het punt te barsten, om de aarde te splijten en de bergen naar beneden vallen in de absolute ondergang voor dat ze toegeschreven aan de All-barmhartige een zoon, en gedraagt ​​zich niet de All-genadig een zoon te nemen Geen daar in de hemel. en aarde, maar komt tot de All-barmhartig als een dienaar '(Maryam 19:88-93)

De Koran erkent het feit dat Jezus geen menselijke vader had, maar dit maakt hem niet de zoon van God, of God zelf. Door dit criterium, Adam zou zijn geweest meer recht meer gerechtigd om de zoon van God te zijn, want hij had noch een vader noch een moeder, dus de koran vestigt de aandacht op de wonderbaarlijke creatie van de beide in de volgende verzen: "waarlijk de gelijkenis van Jezus, is in Gods ogen als gelijkenis van Adam; Hij schiep hem uit stof, dan zei hij op hem, 'Be' en hi was (Al-Imran 3:59).

De koran verwerpt het concept van Drie-eenheid God de Vader, God de Zoon, God de Heilige Geest - zo sterk als het het concept van Jezus verwerpt als de zoon van God. Dit is omdat God is een. Drie kunnen niet een zijn. De koran adressen christenen in de volgende verzen uit de Surrah getiteld "An-Nisaa" (de vrouwen)

Mensen van het Boek, niet verder gaan dan de grenzen in uw godsdienst en zeg niets over God, maar de Waarheid. De Messias, Jezus, zoon van Maria, was slechts de boodschapper van God en zijn woord (nakomen van zijn woord (nakomen van Zijn gebod, door middel van het woord: "Wees", voor het creëren van Jezus) dat hij toegewijd aan Maria, en een geest uit Hem (is het leven gegeven door God). Dus geloven in God en Zijn boodschappers en zegt niet 'Three'. Refrein, beter is voor jou. God is slechts een God. Glorie zij hem, dat hij had moeten ! een zoon, aan Hem behoort al hetgeen in de hemelen en in de aarde, God voldoende voor een voogd.

De Messias zal geen minachting voor een dienaar van God, noch de engelen, die dicht bij Hem te zijn. Wie versmaadt Hem te dienen en wandelingen trots, zal Hij zeker verzamelen ze Hem allemaal.

Als voor de gelovigen, die goede daden verrichten, zullen wij betalen ze hun beloning ten volle, en Hij zal hen meer, uit Zijn overvloed, als voor hen die minachting en loopt er trots op, dan zal Hij straffen met een strenge straf, en zij zullen niet voor hen te vinden, los van God, een vriend of helper. "(An-Nissa 4:171-173)

De ontkenning van de goddelijkheid van Jezus (and. Voor de kwestie, van de goddelijkheid van Maria) is gepresenteerd in de koran in de vorm van een dialoog, op de Dag des Oordeels, tussen de Almachtige Jezus. Al de boodschappers en hun volken zullen verzamelen voor God en Hij zal je vragen de boodschappers hoe ze werden ontvangen door hun volk en wat zij zeiden tot hen. Onder degenen die zullen worden ondervraagd is Jezus:

"En toen God zei: 'O Jezus, zoon van Maria, heb jij zeg mannen," Neem mij en mijn moeder als goden, los van God "? Hij zei:' Om je glorie! Het is niet aan mij om te zeggen wat Ik heb geen recht om als ik inderdaad gezegd, u zou hebben gekend, weten wat er in mijn hart, maar ik weet niet je kennis, je weet de dingen die ongeziene Ik heb alleen gezegd om hen wat je commando's heeft mij.:. "Dient God, mijn God en uw God." (Al-Maida 5-116)

Gezien het feit dat de koran de Drie-eenheid en de zoon schip van Jezus, wat, volgens de koran, was de echte missie van Jezus ontkent? Het antwoord is dat Jezus een schakel in een lange keten van profeten en boodschappers gezonden door God om de verschillende landen en samenlevingen wanneer ze begeleiding nodig is of afgeweken van zijn leer van Mozes en andere boodschappers. Als hij was op wonderbaarlijke wijze ondersteund door tal van wonderen om te bewijzen dat hij een boodschappers van God. Echter, de meerderheid van de joden verworpen zijn bediening.

In een ander vers van de Koran, Jezus bevestigde de geldigheid van de Thora, die werd geopenbaard aan Mozes, en ook hij overgebracht blijde tijding van een definitieve boodschapper die hem volgen: "En toen Jezus zoon van Maria zei: 'Kinderen van Israël, ik ben inderdaad de boodschapper voor u, bevestiging van de Thora, dat is voor mij, en het geven van een goede tijding van een boodschapper die het geprezen een zijn. "(As-Saff 61:6)

Merk op dat "prees een" is een vertaling van "Ahmad" - de profeet Mohammed te noemen. Zorgvuldige studie van het Nieuwe Testament laat zien dat Jezus verwijst naar dezelfde profeet in Johannes 14:16-17: "En ik zal u een andere Raad (ThProphet Mohammed) met u in eeuwigheid zijn, de Geest der Waarheid.. '

De gebruikelijke verklaring van deze profetie is dat de vertrouwenspersoon, bedoeld is de Heilige Geest, maar deze uitleg is uitgesloten door een voorgaande vers in Johannes: "Maar Ik zeg u de waarheid: het is in je voordeel, dat ik weg ga, want als ik niet weggaan, zal de Trooster niet tot u komen. "

De kenmerken van deze counselor, zoals kan worden afgeleid uit de profetie, is dat hij voor eeuwig zal blijven met de gelovigen, zal hij verheerlijken Jezus, en hij zal spreken, dat hij vorm God hoort. Alle vier de kenmerken van toepassing op de profeet Mohammed. Hij kwam zes eeuwen na Jezus. Hij kwam zes eeuwen na Jezus. Hij kwam met een universele en eeuwige boodschap, die voldoet aan de voorspelling dat de raadsman voor altijd zal blijven met de gelovigen. Hij verheerlijkt Jezus als een grote profeet. De koran attributen naar Jezus wonderen niet vermeld in Oude en Nieuwe Testament van de Bijbel, alsmede specifieke verzen in de koran laten zien hoe de profeet Mohammed wordt afgewezen door joden en christenen uit de vooroordelen en misverstanden, in plaats van die zorgvuldig bestuderen van de Bijbel.

Het is een droevig feit van de geschiedenis dat niet veel zijn het "rechte pad" waarin mensen werden opgeroepen door Jezus na. Hij werd alleen gevolgd door een paar leerlingen geïnspireerd door God om hem te steunen. De niet-gelovigen uitgezet - zoals ze zouden tegen Mohammed, zes eeuwen later - om Jezus te doden. Maar God had een beter plan voor hem en zijn volgelingen, zoals de Koran zegt ons:

"En toen Jezus hun ongeloof zag, zei hij:" Wie zullen mijn helpers zijn in de zaak van God de apostelen gezegd:?: "Wij zijn Gods helpers Wij geloven in God. Zo getuigen van onze onderwerping God, wij geloven in dat u hebben nedergezonden, en wij volgen de Boodschapper. daarom inschrijven ons met hen die getuigen. 'En ze bedacht, en God bedacht, en God bedacht, en God is de beste van de delers. Toen God zei:' Jezus, zal ik u tot Mij en u wilt tot Mij, en Ik zal u zuiveren (van de leugens) van degenen die niet geloven. Ik zal uw volgelingen te maken boven de ongelovigen tot de Dag der Opstanding. "(Al-Imran 3:52-55 )

Zoals het bovenstaande verzen geven, was Jezus genomen en naar de hemel. Hij was niet gekruisigd. Het was zeker het plan van de vijanden van Jezus om hem ter dood te brengen aan het kruis, maar God redde hem en iemand anders werd gekruisigd:

"En voor hun ongeloof en hun uiten tegen Mary een graf onjuiste beschuldiging, en voor hun zeggen: 'Wij doodden de Messias, Jezus, zoon van Maria, de Messias van God" ... maar ze niet hem doodslaan, noch kruisigden hem, alleen een gelijkenis van dat werd getoond voor hen. Degenen die in strijd zijn met betrekking tot hem zijn zeker in geval van twijfel het volgen van gissen, en zij heeft hem niet gedood van zekerheid ... nee inderdaad, God heeft hem tot Hem, God is Almachtig, Allwise. Er is niet een van de mensen van het boek, maar zal zeker zal geloven vóór zijn dood, en op de Dag der Opstanding zal hij een getuige tegen hen. "(An-Nissa 4:156-159)

De Koran verklaart niet wie was de persoon in plaats van Jezus gekruisigd, noch ingaan op de wederkomst van Jezus. Hebben echter explanators van de Koran altijd geïnterpreteerd het laatste vers van het bovenstaand citaat te betekenen dat Jezus zal geloven in hem, voordat hij sterft. Dit inzicht wordt ondersteund door authentieke uitspraken (hadieth) van de Profeet Mohammed moge de vrede en zegeningen van Allah hem en aan al Zijn Boodschappers.







http://www.quran-islam.org/home_% 28P1% 29.html

http://www.quranexplorer.com/Quran/Default.aspx

http://www.quranenglish.com/tafheem_quran/112.htm




















ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق