Powered By Blogger

الثلاثاء، 8 نوفمبر 2011

de echte islam



de echte islam


WAT IS ISLAM?


Kunnen we een uitleg van het grote universum? Is er een overtuigende interpretatie van het geheim van het bestaan? We realiseren ons dat geen familie naar behoren kan functioneren zonder een verantwoordelijke hoofd, dat geen stad voorspoedig kan bestaan ​​zonder goed bestuur, en dat er geen staat kan overleven zonder een leider van een soort. We beseffen ook dat er niets tot stand komt op zijn eigen. Bovendien zien we dat het universum bestaat en functies in de meest ordelijke wijze, en dat het heeft overleefd voor honderdduizenden jaren. Kunnen we dan zeggen dat dit alles is toevallig en toevallig? Kunnen we schrijven het bestaan ​​van de mens en de hele wereld tot louter toeval.
De mens is slechts een zeer klein deel van het grote universum. En als hij kan plannen te maken en waarderen de verdiensten van de planning, dan is zijn eigen bestaan ​​en het voortbestaan ​​van het heelal moet ook een geplande beleid. Dit betekent dat er een buitengewone kracht om dingen tot stand te brengen en bewaar ze bewegen in orde is.
In de wereld dan moet een grote kracht in actie om alles op orde te houden zijn. In de prachtige natuur moet er een grote kunstenaar die creëert de meest charmante kunstwerken levert alles voor een speciaal doel in het leven te zijn. De diep verlichte mensen herkennen dit schepper en noemen hem Allah "God". Hij is niet een man, omdat geen mens kan maken of maak een andere man. Hij is niet een dier, noch is hij een plant. Hij is noch een Idool, noch is hij een beeld van welke aard dan ook, omdat geen van deze dingen kan maken zichzelf of maken iets anders. Hij is anders dan al deze dingen, omdat hij is de maker en de keeper van allemaal. De maker van alles moet anders en groter dan dingen die hij maakt.
Er zijn verschillende manieren om God 'Allah''te leren kennen en er zijn veel dingen te vertellen over hem. De grote wonderen en indrukwekkende wonderen van de wereld zijn als open boeken waarin we kunnen lezen over God naast., God Zelf komt ons te hulp door de vele boodschappers en de openbaringen die hij heeft gestuurd naar de mens. Deze boodschappers en openbaringen vertellen ons alles wat we moeten weten over God.
De volledige aanvaarding van de leer en de leiding van God 'Allah' als geopenbaard aan Zijn Boodschappers Muhammad is de religie van de islam. De islam schrijft het geloof in de eenheid en de soevereiniteit van Allah, wat maakt de mens bewust van zinvolheid van het Universum en zijn plaats daarin. Dit geloof bevrijdt hem van alle angsten en bijgeloof door hem bewust van de aanwezigheid van de Almachtige Allah en van de mens verplichtingen jegens Hem. Dit geloof moet worden uitgedrukt en getest in de acties, geloof alleen is niet genoeg. Geloof in een God vereist dat we op alle mensheid als een familie onder de universele almacht van God de Schepper en Onderhouder van alles. De islam verwerpt de idee van een uitverkoren volk, waardoor het geloof in God en goede daden de enige weg naar de hemel. Dus een directe relatie gelegd met God, zonder enige bemiddelaar.
De islam is niet een nieuwe religie. Het is in wezen dezelfde boodschap en begeleiding die Allah geopenbaard aan alle Profeten. Adam, Noach, Abraham, Ismael, David, Mozes en Jezus (PBUT). Maar de boodschap die werd geopenbaard aan profeet Mohammed (PBUT) is de islam in haar uitgebreide, volledige en definitieve vorm.
De Koran is het laatste geopenbaarde woord van Allah en de fundamentele bron van de Islamitische leer en wetten. De Koran behandelt de basis van de geloofsbelijdenissen, moraal, geschiedenis van de mensheid, aanbidding, kennis, wijsheid, God-mens relatie, en menselijke relatie in alle aspecten. Uitgebreide onderwijs op die kan worden gebouwd sound systemen van sociale rechtvaardigheid, economie, politiek, wetgeving, jurisprudentie, recht en internationale betrekkingen, zijn van belang de inhoud van de Koran. Hadith, de leer, uitspraken en handelingen van de profeet Mohammed (PBUT), zorgvuldig gemeld en verzameld door zijn toegewijde metgezellen. Toegelicht en uitgewerkt de koranische verzen.
DE fundamentele artikelen van geloof in de islam
De ware gelovige moslim gelooft in het bijzonder de volgende artikelen van het geloof: -
1. Hij gelooft in een God 'Allah', Supreme en eeuwig, oneindig en machtig, Genadige en Barmhartige, Schepper en Provider.
2. Hij gelooft in alle Boodschappers van God, zonder enige discriminatie tussen hen. Elk bekend volk had een waarschuwer of boodschapper van God. Ze werden gekozen door God om de mensheid te onderwijzen en Zijn goddelijke boodschap over te brengen. De Koran noemt de naam van vijfentwintig van hen. Onder hen Mohammed staat als de laatste Boodschapper en de kroon op het werk van de stichting van het profeetschap.
3. Mousseline gelooft in alle geschriften en openbaringen van God. Zij waren het leidende licht dat de boodschappers kregen om aan te tonen van hun gerespecteerde volkeren de Rechte Pad van God. In de koran een speciaal wordt verwezen naar de boeken van Abraham, Mozes, David en Jezus. Maar lang voordat de openbaringen verloren is gegaan of beschadigd. De enige authentieke en volledige boek van God in het bestaan ​​in de Koran.
4. De ware moslim gelooft in de engelen van Allah. Ze zijn zuiver spirituele en prachtige wezens, waarvan de aard vereist op eten, drinken of slapen. Ze brengen hun dagen en nachten in de aanbidding van God.
5. Moslim gelooft in de laatste Dag des Oordeels. Deze wereld zal tot een einde komen op een dag, en de doden zullen opstaan ​​om op te staan ​​voor hun laatste en eerlijk proces. Mensen met een goede records worden rijkelijk, beloond en warm verwelkomd in de Hemel van Allah, en degenen met een slechte records worden gestraft en in de hel geworpen.
6. Moslim gelooft in de tijdloze kennis van God en Zijn macht te plannen en uit te voeren zijn vliegtuigen en niets kon in Zijn Koninkrijk gebeuren tegen Zijn wil. Zijn kennis en macht in actie te allen tijde en het bevel over Zijn schepping. Hij is wijs en barmhartig, en wat hij ook doet moet een zinvol doel. Als deze is gevestigd in onze geest en ons hart, moeten we accepteren met goed vertrouwen alles wat Hij doet, hoewel we kunnen om te mislukken onder volledig staan, of denken dat het slecht is.
DE VIJF zuilen van de islam
Geloof zonder daden dorre de praktijk is een doodlopende weg, wat de islam betreft. Geloof door de natuur is zeer gevoelig en kan het meest effectief zijn. Als het niet is uit de praktijk of uit het gebruik, verliest al snel haar levendigheid en motivatie macht.
Er zijn vijf zuilen van de islam:
1. De verklaring van het geloof: om te getuigen dat er niemand waardig is aanbeden te worden behalve Allah en dat Mohammed (vzmh) is Zijn Boodschapper om alle mensen tot de Dag des Oordeels. Het profeetschap van Mohammed verplicht de moslims te volgen, zijn voorbeeldige leven als een model.
2. Gebeden: Dagelijks worden gebeden die vijf keer per dag als een plicht tegenover Allah. Ze versterken en verlevendigen het geloof in Allah en inspireren de mens tot een hogere moraal. Ze zuiveren het hart en het voorkomen van verleiding naar mis - handelingen en kwaad.
3. Vasten van de maand van de Ramadan. De moslims tijdens de maand Ramadan niet alleen onthouden van eten, drinken en geslachtsgemeenschap van zonsopgang tot zonsondergang, maar ook oprechtheid en toewijding. Het ontwikkelt een goede sociale geweten, geduld, onbaatzuchtigheid en zal - Power.
4. Zakkah: De letterlijke en eenvoudige betekenis van Zakkah is zuiverheid. De technische betekenis van dit woord wijst het jaarlijkse bedrag in natura of munt die een moslim met middelen moeten verdelen over de rechtmatige begunstigden. Maar de religieuze en spirituele betekenis van Zakkah is veel dieper en levendiger. Dus het heeft humanitaire en sociaal-politieke waarden.
5. Hadj (Bedevaart naar Mekka): Het is een keer worden uitgevoerd in een leven, als men zich kan veroorloven het financieel en fysiek










































ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق